reservdelar

Reservdelar

För att söka reservdelar till lok gäller kort och gott: Du MÅSTE ha artikelnumret på loket. Har du inte detta är det mycket tidsödande att söka efter dessa. Det börjar också bli fler och fler delar som tar slut och det är ovanligt med nyproduktion av dom. Idag läggs inte några större mängder delar upp som reserv, förutom slitdelar. Här nedan kommer några tips om hur du letar reservdelar.

Välj "Ersatzteillisten" se röd pil.

Välj 1000 så har du bara 4 sidor att leta på. Har du ett artikel-nummer så letar du upp detta. klicka på "Ersatzteilliste"

Så här ser sidan ut för Rc 1010 Artikelnummer 3043. Leta upp reservdelen på sprängskissen och kolla i listan till höger. Är den grönmarkerad går den att beställa hos Märklin.

Så här hittar du Roco och Fleischmann. Båda fungerar likadant. Klicka på "Spare parts" och skriv in artikelnumret, du kan även chansa på lokbeteckningen. Ladda ner ET bladet och leta upp reservdelen. Skriv in reservdelsnummret i samma ruta som du skrev loket i. Finns delen får du upp den här, om inte blir loket en "statist"

Andra fabrikat än dessa tre största har jag inte någon erfarenhet av, för utom Heljan. Heljan har nästan inget lager av delar alls. Övriga fabrikat får man gå in och kolla hur de har det med reservdels hanteringen.