ralfsta

En dröm som går i uppfyllelse? Detta är ett pågående bygge som jag bygger åt min bästa vän. Det betyder att jag nu bygger två banor samtidigt, är det i vårt land tillåtet att ha så roligt? Vi brukar skämta om att vi använder min erfarenhet och hans pengar för att han ska få sin dröm uppfylld innan biljetten till sista enkelresan utan avbokningsmöjlighet kommer.

Lite nattkörning på Ralfsta C. Detta exempel är från en extern fotograf och ligger på You Tube.

Här följer några bilder som Ralf själv tagit underbyggets gång.

Landvinning!!!!! En ide dök upp:"en golfbana", var i hela fridens namn skulle vi få plats med den? I gapet mella mittdelen och den bakre. Nu när vi sällan är där bakom och arbetar fungerar det. För alla eventuelliteter har vi använt en serveringsvagn på hjul (IKEA) så att den kan skjutas undan när vi behöver komma åt. En av greenerna får besök av en scen från "Repmånad" Vid bondgården står bilen med "Helikopter" målad på sidan.

Rallåsa har fått besök, det är både ljusshow och ljud från scenen. Det fanns ingen manlig pianist så jag fick "skulptera" om en lastbilschaffis och ge honom mycket längre hår. Även TV är närvarande och filmar, både på scen och från taket på soundcontrol tornet. Det tog lite tid att placera ut runt 350 figurer. Dessutom gälde det att blanda smart då det var tretton förpackningar med likadana figurer. Det skulle se fånigt ut om de stod tillsammans, så många tvillingar vore totalt osanolikt på en och samma plats. Jill har en dubbelgångare då hon finns på både scenen (gästartist) och ska just skriva autografer åt fansen utanför folkets hus där hon har sin ordinarie föreställning.

Arbetet med att bygga banan Ralfsta har nu kommit så långt att många skulle säga att den är färdig. Men som så många gånger sagt: En modelljärnväg blir aldrig färdig. Min egen bana är kommen till samma stadie. Detta kan kanske vara ett tvetydigt mål, känner man en tillfredsställelse eller blir det panik? Vad ska jag göra nu? Ralf är väldigt nöjd med resultatet och eftersom han inte bygger själv anses banan som färdig. Det återstår endast lite småsaker. Eftersom det är 6 mil att köra tur och retur så blir det inte som här hemma där jag kan gå in i "tågrummet" för att bara sätta några figurer eller buskar.

Golfbanan har blivit en fullträff, den fyller ut gapet mot den bakre delen av anläggningen. Stadshusen skymmer där gapet ökar.

Ralfsta